اخذ ویزای تحصیلی آلمان

برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان لازم است که متقاضی دارای دلیل موجه برای درخواست ویزا باشد. داشتن پذیرش تحصیلی از دانشگاه های
آلمان، دعوت نامه تجاری و توریستی، گواهی پذیرش مقاله در کنفرانس و… می توانند از دلایل موجه برای درخواست اخذ ویزای تحصیلی آلمان باشد. اما با توجه به صدور ویزای شینگن توسط سفارت آلمان در تهران، داشتن دعوت نامه و پذیرش به تنهایی تضمینی برای صدور ویزا ایجاد نمی کند و سفارت آلمان در ایران برای صدور و یا عدم صدور ویزا اختیار تام دارد.

برای درخواست اخذ ویزای تحصیلی آلمان مدارک زیر را باید به سفارت ارائه داد. البته در برخی موارد سفارت آلمان ممکن است از متقاضی مدارک دیگری را هم درخواست نماید:

  • فرم تکمیل شده درخواست ویزا
  • ترجمه آلمانی شناسنامه متقاضی به همراه همراهان + کپی تمام صفحات
  • ترجمه آلمانی گواهی عدم سوء پیشینه + کپی آن
  • شش قطعه عکس بدون رتوش 4.5*3.5 و دو قطعه عکس 4*5 رنگی با زمینه سفید
  • اصل پاسپورت با اعتبار حداقل شش ماه + دو نسخه کپی تمام صفحات آن (حتی صفحات سفید)
  • مدرک مالی (Bank Statement )

برای این مدرک به دو صورت میتوان اقدام کرد:

الف : افتتاح حساب بانکی در آلمان که نشان دهنده 10 هزار یورو در حساب شخصی خود متقاضی در آلمان (قابل حواله از بانک های ایران) باشد + کپی صورت حساب و موجودی
ب : ارائه گواهی ساپورت مالی توسط یک فرد مقیم آلمان که برای این منظور فرد ساپورت کننده باید مدارک زیر را ارئه دهد:

  • معرفی نامه (Meldezettel )
  • اجاره نامه یاکپی سند منزل (Mietvertrag )
  • قرارداد کار (Arbeitsvertrag )
  • اصل پذیرش (Admission ) دریافت شده از دانشگاه و یا مرکز آموزش عالی آلمان + کپی آن
  • گواهی اشتغال به کار یا سابقه رسمی کار در ایران + کپی آن
  • گواهی سلامت عمومی (فرم آن قابل دریافت از سفارت است)
  • اجاره نامه رسمی خوابگاه یا آپارتمان در آلمان + کپی آن
  • بیمه مسافرتی با حداقل اعتبار 3 ماهه

فرایند صدور ویزای تحصیلی آلمان به طور متوسط سه ماه به طول می انجامد اما در موارد خاصی ممکن است این زمان کمتر و یا بیشتر باشد.

آیا من می توانم مدرک زبان خود را بعدا تحویل دهم؟

بله. در صورتی که امتحان زبان هنوز برگزار نشده است، شما می توانید با ارائه تاییدیه ثپت نام در امتحان و دیگر مدارک مورد نیاز ویزا

من نمی توانم مدرک اصل خود را از دانشگاهم دریافت کنم. آیا می توانم مدارک جایگزینی (کپی، تائیدیه دانشگاه و غیره) ارائه کنم؟

لطفا درک کنید که سفارت و اداره امور اتباع خارجی مربوطه در آلمان برای بررسی درخواست شما مدارک اصل را جهت بررسی مدارج علمی شما لازم دارند. این مدارک باید به زبان آلمانی و یا انگلیسی ترجمه شده باشد و توسط وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تائید شده باشند. چنانچه شما لیسانس و یا فوق لیسانس خود را به تازگی به پایان رسانده باشید و مدارک آن هنوز حاضر نباشد، تائیدیه دانشگاه کفایت می کند.

اطلاعات بیشتر ————-> مدارک مورد نظر جهت اخذ ویزای تحصیلی در آلمان

نحوه‌ی مصاحبه در سفارت آلمان

عامه افرادی که برای ویزای تحصیلی آلمان اقدام می‌کنند تصورشان این است که روند مصاحبه در سفارت آلمان بسیار مشکل می‌باشد. معمولا متقاضیان اخذ روادید تحصیلی آلمان پیش از آغاز مصاحبه در سفارت آلمان دچار استرس‌های زیادی می‌شوند. از جمله این استرس‌ها در زمان مصاحبه این است که افراد تصور می‌کنند باید زبان انگلیسی یا آلمانی را همچون زبان مادری خود حرف بزنند و زمانی که جهت مصاحبه در سفارت آلمان باید صرف کنند در حدود یک ساعت است. در صورتی که آفیسر سفارت آلمان به زحمت ۵ الی ۱۰ دقیقه با شما به گفتگو می نشیند که بخشی زیادی از زمان صرف تحویل مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی آلمان می‌شود. و در حدود ۳ الی ۴ دقیقه هم از شما خواسته می‌شود خود را به طور مختصر معرفی و انگیزه‌تان از تحصیل در آلمان را بگوید.
آفیسر مستقر در سفارت آلمان از استرس‌ها و شرایط متقاضیان ویزای تحصیلی آلمان آگاه هستند و از شما توقع ندارد بدون هیچ اشتباهی و به طور روان به زبان آلمانی یا انگلیسی سخن بگویید.
اگر دوره دانشگاهی شما به زبان آلمانی باشد باید به زبان آلمانی مصاحبه را انجام دهید و اگر قصد تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان دارید مجبورید به زبان انگلیسی مصاحبه را انجام دهید. توصیه می شود قبل از مصاحبه برای سوالاتی چون چند خواهر و برادر دارید، شغل والدین‌تان چیست، رشته تحصیلی دانشگاهی‌تان در ایران چیست، علت ادامه تحصیل در دانشگاه‌های آلمان چیست، آمادگی پیدا کنید. مطمئن باشید که کارمند سفارت آلمان شما را برای چند اشتباه گرامری ریجکت نخواهد کرد ولی سعی کنید از نظر دانش زبانی در شرایط خوبی باشید.

نکاتی که متقاضیان ویزای تحصیلی آلمان باید به آن توجه کنند:

  • در زمان مصاحبه برای ویزای تحصیلی آلمان حتما باید خودتان حضور داشته باشید و کسی نیز همراه‌تان نباشد.
  • توجه کنید که پاسپورت‌تان در طول مدت اقامت آلمان اعتبار داشته باشد.
  • در نظر داشته باشید که با مدارک ناقص ویزای تحصیلی آلمان صادر نمی‌شود.
  • توجه کنید که عکس خود را به فرم درخواست ویزای آلمان نچسبانید.
  • در شرایطی که متقاضی ویزای تحصیلی آلمان برای امنیت حوزه شنگن خطر داشته باشد ویزای او ریجکت می‌شود.
  • در صورت ریجکت شدن ویزای دانشجویی آلمان، به فرد در مورد دلایل اصلی آن اطلاع رسانی می‌شود.
  • امکان دارد که اصل مدارک تحصیلی آلمان در زمان ورود به فرودگاه آلمان از فرد تقاضا شود.
  • گذرنامه فرد متقاضی ویزای تحصیلی آلمان در طول زمان بررسی درخواست ویزا در سفارت آلمان نگه داشته می‌شود.
  • هیچ تضمینی برای صدورویزای شنگن آلمان از طرف سفارت وجود ندارد.

من هفته هاست که منتظر روادید خود هستم. چرا روند آن اینقدر زمان‌بر است؟ آیا سفارت به سوالاتمان در خصوص وضعیت درخواست روادید پاسخ می‌دهد؟

از آنجاییکه سفارت باید در مراحل بررسی درخواست روادید با اداره امور اتباع خارجی مربوطه در محل اقامت آینده شما نیز همکاری نماید، بررسی روادید اقامت طولانی مدت در مقایسه با روادید شنگن، زمان بیشتری به طول می انجامد . سفارت تلاش می کند که تمام علاقمندان به تحصیل در آلمان، بتوانند به موقع جهت شرکت در کلاس‌های درس دانشگاه و یا دوره زبان، وارد آلمان شوند. از این رو، درخواست ها بر اساس تاریخ ورود و فرصت باقی مانده بررسی می‌شوند.   سؤالات مرتبط با پیگیری وضعیت رسیدگی به درخواست، از چهار هفته مانده به آخرین تاریخِ ممکن برای سفر به بعد پاسخ داده می شوند. سفارت در این زمان، وضعیت رسیدگی به درخواست شما را بررسی نموده و در صورت نیاز با شما تماس خواهد گرفت.

چگونه از آماده شدن روادید دانشجویی خود اطلاع پیدا کنم؟

بلافاصله بعد از آماده صدور شدن روادید، شماره ای که روی برگه رسید شما است در قسمت روادید های دانشجویی آماده تحویل منتشر خواهد شد. در برخی موارد ( به طور مثال موارد خاص اضطراری و مستلزم اقدام سریع) پیش می آید که سفارت با شما تماس تلفنی گرفته تا شما بتوانید به موقع به آلمان سفر کنید.