آلمان

نخستین گام در این‌راه جمع‌آوری اطّلاعاتی است در مورد:  شرایط دریافت پذیرش تحصیلی، سطح معلومات مورد نیاز در زبان آلمانی، چگونگی دریافت روادید دانشجویی و اجازه‌‌ی اقامت در کشور آلمان. متقاضی می‌بایست سطح معلومات خود در زبان آلمانی را با ارائه‌ی مدرکی معتبر به اثبات برساند. داوطلبانی که هدفشان تحصیل در رشته‌های بین المللی است، از این قاعده مستثنی هستند. یکی از شرایط لازم برای تحصیل این گروه از دانشجویان، تسلّط کافی به زبان انگلیسی است.
برای تحصیل در مراکز آموزش عالی آلمان، ارائه‌ی مدارکی که نشان‌دهنده‌ی تسلّط کافی داوطلب به زبان آلمانی است، ضروری است. تنها داوطلب‌هایی که قصد تحصیل در رشته‌های بین‌المللی را دارند، از این قاعده مستثنی هستند. برای دریافت این مدارک می‌توان در آزمون‌های زبان ویژه‌ای كه هم در ایران و هم در آلمان برگزار می‌شوند، شرکت کرد.

مهمترین مدرک روادید دانشجویی است. برای متقاضیان تحصیل در آلمان سه نوع روادید وجود دارد:
روادیدی که فقط برای فراگیری زبان در آلمان صادر می‌شود (Sprachvisum)
روادید متقاضی تحصیل ( Studienbewerbervisum)
روادید دانشجویی ( Visum zu Studienzwecken)

تنها داشتن روادید دانشجویی امکان اقامت و تحصیل دانشجویی در آلمان را فراهم می‌سازد. متقاضی می‌بایست افزون‌بر روادید دانشجویی،  گذرنامه‌ی معتبر و اصل مدارک ( کارنامه‌های‌) تحصیلی خود را نیز ارائه دهد.

بخش روابط بین الملل دانشگاه‌ها  (Akademisches Auslandsamt)و مرکز اصلی  توزیع سهمیه‌ی دانشجویی (ZVS) ، مسئولیّت توزیع جواز دانشجویی در رشته‌های گوناکون را به عهده دارند. پذیرش تحصیلی تنها زمانی صادر می‌شود که متقاضی دارای جواز ورود به مراکز آموزش عالی(Hochschulzugangsberechtigung) باشد. پس از دریافت همه‌ی این مدارک، متقاضی می‌تواند در مراکز آموزش عالی نام‌نویسی(Einschreibung) کند.
مهمترین اداره‌، اداره‌ی خارجی‌ها (Ausländeramt)و اداره‌ی ثبت احوال (Einwohnermeldeamt) است. داوطلب تحصیل در آلمان می‌باید در اداره‌ی خارجی‌ها مدارکی ارائه دهد که دال بر تأمین هزینه‌ی تحصیل دانشجو در آلمان ‌باشند. اجازه‌ی اقامت دانشجویی در آلمان تنها برای یک سال صادر می‌شود و باید هر ساله تمدید شود.
برای درخواست تحصیل در آلمان می‌بایست  تمام مدارک و کارنامه‌های متقاضی نخست ترجمه و سپس به‌طور رسمی تأیید شوند. برای درخواست پذیرش، تنها به ترجمه‌ی تأیید شده‌ی این مدارک نیاز است. نکته‌ی مهم : هیچ‌گاه اصل مدارک خود را تحویل ندهید.  ارایه ترجمه‌ی تایید شده‌ی مدارک کافی است.
دانشجویان آلمانی و دانشجویان سایر کشورها زیر پوشش شرکت‌های بیمه‌ی خدمات درمانی دولتی (gesetzliche Krankenkasse)  قرار می‌گیرند. حق بیمه‌ی دانشجویی تقریبا ۵۰ یورو در ماه است.
هزینه‌ی زندگی در آلمان بالاست. میزان مخارج زندگی دانشجویی در آلمان بستگی زیاد به شهری دارد که دانشگاه در آن واقع ‌است. در بیشتر ایالت‌ها، دانشجویان هنوز شهریه‌ای به دانشگاه نمی‌پردازند. ولی دانشجو برای تامین مخارج زندگی‌‌اش می‌باید ماهیانه در حدود ۶۶۰ یورو پول داشته ‌باشد.
از طریق روزنامه‌ها، آگهی‌ها یا تابلوهای اعلانات. آپارتمان‌های اشتراکی(Wohngemeinschaft) یا خوابگاه‌های دانشجویی(Studentenwohnheim) امکانهای خوبی برای زندگی مناسب دانشجویی هستند. بعلاوه اداره‌ی امور صنفی و فوق برنامه‌ی دانشجویی (Studentenwerk)  وبخش روابط بین‌الملل دانشگاه مربوطه   (Akademisches Auslandsamt) هم در یافتن مکانی برای زندگی، به دانشجویان کمک می‌کنند.
خیر، امّا در این مورد محدودیّت‌هایی وجود دارد. دانشجویان کشورهای غیرازاعضای اتّحادیّه‌ی اروپا، مجازند  تنها ۹۰ روز در سال کار کنند. از سوی دیگر در برخی ایالت‌ها، این دانشجویان اجازه دارند تنها در تعطیلات بین دو نیم‌سال تحصیلی کار کنند.

فرانسه

هزینه های تحصیل و زندگی بسته به رشته و شهر و دانشگاه مورد نظر شما متفاوت می باشد مثلا هزینه ها در پاریس ماهیانه بطور میانگین بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو و در شهرهای کوچکتر مثل دیجون بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ یورو میباشد. اصولا شهرهای توریستی گرانتر از سایر شهر ها می باشند. توجه کنید که بیشتر هزینه ی زندگی مربوط به اجاره بهای خانه است. که مثلا در پاریس (گران ترین شهر فرانسه) حداقل ماهی ۶۰۰ یورو و در دیگر شهرها حداقل ماهی ۲۵۰ یورو می باشد. همان طور که قبلا بیان شد دولت فرانسه ۴۰% از این مبلغ را توسط اداره CAF به دانشجویان بر می گرداند.
نحوه در یافت بورسیه تحصیلی به چه صورت می باشد؟
برای تحصیل خیر، ولی معمولا سفارت فرانسه، از تمامی متقاضیان می خواهد که مدرک زبان فرانسوی را برای اخذ ویزا ارائه دهند، به عبارت دیگر در صورت عدم آشنایی با زبان فرانسوی شانس اخذ ویزا برای شما پائین خواهد آمد. ضمنا، برای زندگی در فرانسه تا حدودی زیادی به این زبان احتیاج دارید.
به شما در هفته اجازه ۲۰ ساعت کار قانونی داده خواهد شد و برای هر ساعت کار مبلغ ۹٫۷۰ یورو به شما پرداخت می‌شود. امکان کار کردن بیش تر از این هم به صورت غیر رسمی وجود دارد.
بله، در اکثر مواقع رشته لیسانس و فوق لیسانس شما باید به هم مربوط باشد. در غیر این صورت میتوانید از اول برای لیسانس اقدام کنید که در این شرایط سفارت خیلی سختتر ویزا میدهد و پیشنهاد می شود که کشوری دیگر را انتخاب کرد.
برای این منظور باید ابتدا سطح دانش عمومی از زبان فرانسه رو داشته و سپس کتاب های مربوط به آزمون TCF و TEFرو بخوانید. هم چنین می توانید در کلاس های تخصصی موسسه شرکت کنید تا از تجربه اساتید در این زمینه بهره ببرید.

چین

خیر شما می توانید بدون ارائه مدرک زبان انگلیسی برای تحصیل در چین اقدام کنید و تعهد دهید تا قبل از آغاز ترم اول سطح زبان خود را تقویت کنید و در صورت تمایل دوره زبان انگلیسی ۶ ماهه در کشور چین شرکت کنند و پس از آن تحصیلات رسمی خود را آغاز کنید.
تحصیل در چین در مقطع دکترا به زبان چینی تقریبا رایگان می باشد ولی در صورت تمایل برای تحصیل به زبان انگلیسی باید شهریه تحصیلی معادل ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان سالانه پرداخت نمایید.
  • ترجمه آخرین مدرک تحصیلی و ریز نمرات
  • ۲ توصیه نامه استاد (برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا)
  • مدرک زبان (در صورت وجود)
  • کپی پاسپورت
  • ۳ قطعه عکس
خیر ویزای دانشجویی چین شامل اجازه کار برای دانشجویان نمی باشد ولی در صورت تمایل می توانید با انجام کارهایی مانند تور لیدری، مترجمی، راهنمای نمایشگاه های تجاری یا شرکت هایی که با ایران تجارت می کنند با دردسر کمتر درآمدی هم کسب کنید.
بله با در دست داشتن مدرک دیپلم متوسطه و بدون نیاز به مدرک زبان انگلیسی در هنگام پذیرش می توانید در دوره های پزشکی، دندانپزشکی یا داروسازی شرکت نمایید شهریه تحصیلی در دوره های پزشکی در چین متناسب با دانشگاه و شهر محل تحصیل به صورت میانگین ۶۰۰۰ دلار در سال می باشد.
بله پس از ثبت نام قطعی دانشجو و دریافت اجازه اقامت از اداره پلیس می توانید برای همسر و فرزندان خود تقاضای ویزای همراه نمایید.