اخذ ویزای همراه آلمان
اعضای فامیل افرادی که از دیگر کشورهای غیر اتحادیه اروپا به کشور آلمان مهاجرت کردند و دارای اجازهنامه اقامت آلمان یا ویزا آلمان هستند، میتوانند به آنها در آلمان ملحق شوند. در قوانین مهاجرتی، اعضای خانواده به همسر و فرزند محدود میشود و این دو گروه هستند که واجد شرایط اخذ ویزای همراه آلمان هستند. سایر اعضای خانواده از جمله عمه، خاله، مادر، پدر و … نمیتوانند ویزای همراه آلمان را از جانب شخص مقیم آلمان دریافت کنند.
شرایط ویزای همراه آلمان
شرایط ویزای همراه آلمان در مقایسه با برخی کشورهای عضو شنگن نسبتا ملایمتر و دارای مقررات ویژهای است. وقتی فردی ویزای آلمان یا اقامت آلمان را داشته باشد، خانواده او نیاز به ویزا یا مجوز اقامت آلمان ندارند. این قانون هم برای شهروندان اتحادیه اروپا و هم غیر آن اعمال میشود. برای درخواست ویزای همراه برای آلمان باید به سفارت یا کنسولگری آلمان مراجعه کنید.
همچنین از ماه مارس سال ۲۰۱۶ قانون سختگیرانهای اعمال شد که در آن، به اشخاصی که در طی روند پناهندگی آلمان، وضعیت «حمایت بین-المللی» به آنها داده شد، مجوزی داده نخواهد شد که هیچ یک از اعضای فامیل او پیش از ماه مارس سال ۲۰۱۸ شرایط ویزای همراه آلمان را بدست آورد. این تبصره مخصوص اشخاص زیر سن قانونی نیز صدق میکند که والدینشان در کشوری دیگر زندگی میکنند.
اطلاعات بیشتر : آخرین شرایط دریافت ویزای آلمان ۲۰۲۰
شرایط پیوستن به خانواده در آلمان
برای اینکه خانواده ملحق به عضو خانوادهای که در کشور آلمان اقامت دارد شوند باید در سفارت آلمان در کشور خودشان تقاضا دهند. تقاضای پیوستن به خانواده در آلمان توسط مسئول ویزا در شهری که عضو اصلی در آن ساکن است، تایید خواهد شد.
برخی از شرایط پیوستن همسر یا فرزند به خانواده در آلمان که باید رعایت شوند:
- اعضای خانواده حتما باید دارای گذرنامه معتبر باشند.
- هویت فرد متقاضی پیوستن به خانواده در آلمان حتما باید مشخص شود.
- فرد دارای اقامت آلمان که همسر یا فرزند به او میپیوندد، باید از درآمد خوبی برخوردار باشد تا توانایی حمایت از آنها را بدون تکیه بر خدمات اجتماعی داشته باشد.
- همسر یا فرزند فرد مقیم کشور المان نباید هیچگونه سابقه جنایی در پرونده خود داشته باشد و نظم و امنیت کشور آلمان را به خطر بیاندازد.
- باید توجه داشته باشید که فردی در طول روند تقاضای پناهندگی در آلمان است قادر نخواهند بود که اعضای خانواده با خود همراه کنند.
- ویزای همراه (همسر) در کشور آلمان برای کسی صادر میشود که ازدواج او با فرد مقیم آلمان ثبت رسمی شده باشد. با این وجود، ازدواج رسمی کافی نیست و یکی از شرایط ویزای همراه در آلمان این است که هر دو همسر در فکر یک پیوند طولانی مدت باشند، امکان ازدواج مصلحتی برایویزای آلمان وجود ندارد و ویزای همراه آلمان صادر نخواهد شد. همچنین اگر در کشور مبدا ازدواج چند همسری مجاز باشد، تنها همسر اول فقط شرایط اخذ ویزای همراه آلمان را دارد.
- زن و شوهر برای گرفتن ویزای همراه آلمان باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند. همسر فردی که میخواهد به او ملحق شود باید حداقل مدرک زبان A1 آلمانی داشته باشد.
- در صورتی یکی از والدین اجازه اقامت یا ویزا را داشته باشند، فرزندان آنها تا قبل از ۱۶ سالگی حق ورود به کشور آلمان را دارند. همچنین فرزندان ۱۶ تا ۱۷ ساله هم در صورتی میتواند ویزای همراه آلمان را دریافت کنند که هر دو والدین اقامت یا ویزا را داشته باشند یا اینکه دارای مدرک سطح C1 آلمانی باشند یا اینکه دلایلی مانند تکمیل تحصیلات که ثابت کند خانواده به خوبی میتوانند در آلمان دور هم جمع شوند. با توجه به همین موارد فرزندان میتوانند ویزای همراه آلمان را کسب کنند.
- کودکانی که تنها در آلمان زندگی میکنند و بصورت غیر قانونی وارد این کشور شدهاند، والدین آنها نمیتواند ویزای همراه آلمان را دریافت کنند؛ مگر اینکه کودکی که به عنوان پناهنده کشور آلمان شناخته میشود ثابت شود به مراقبت و حفاظت نیاز دارد که در این صورت والدین میتوانند ویزای همراه آلمان را دریافت نمایند. با این وجود، دیگر کودک یا جوان پناهنده لازم نیست از درآمد کافی و مکان زندگی مناسب برای انتقال والدینش برخوردار باشد.
استثنائات در شرایط ویزای همراه آلمان
اگر افرادی چون خواهر و برادر، مادر و پدر، پدربزرگ و مادربزرگ، عمو و دایی و … بخواهند ویزای همراه آلمان را دریافت کنند، در صورتی میتوانند به فرد مقیم کشور آلمان بپیوندند که ثابت کنند که یک مشکل استثنایی دارند. برای مثال مادربزرگ فرد مقیم در کشور بومی خود در شرایطی باشد که نیاز ضروری به دریافت خدمات مراقبتی به طور دائم داشته باشد. البته در چنین شرایطی نیز امکان دارد درخواست ویزای همراه آلمان برای آن شخص صادر نشود، این مسئله بستگی به نظر آفیسر سفارت آلمان دارد.
ساکنان برخی کشورها از جمله کشورهای اروپایی، آمریکا، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و … اجازه دارند بدون اخذ ویزای آلمان به این کشور سفر کنند. این افراد میتوانند بعد از ورود به کشور آلمان، برای دریافت اقامت به همراه خانواده درخواستشان را ارائه دهند. مردم کشورهای دیگر چون برزیل، موناکو، هندوراس، پاناما و چند کشور دیگر با توجه به تفاهمنامههای قبلی نیز میتوانند بدون ویزای آلمان به عنوان گردشگر وارد این کشور شوند.
باید در نظر داشت ملحق شدن شهروندان آلمانی نسبت به شهروندان غیر کشورهای اروپایی سهلتر است. فرزند یا همسر یک فرد آلمانی میتواند بدون اثبات توانایی مالی خود به خانواده ملحق شود.
در شرایطی که همسر یک فرد، کارت آبی اتحادیه اروپا (Blue Card) را داشته باشد و از شرایط مورد نیاز اقامت کاری برخوردار باشد، ضرورتی ندارد تا دانش خود را در هر زمینهای که دارند اثبات کنند. همچنین افرادی که والدینشان پناهندگی کشور آلمان یا کارت آبی اتحادیه اروپا (Blue Card) را دارند مجبور نیستند بعد از تولد ۱۶ سالگیشان سطح بالاتری از دانش زبان آلمانی را اثبات کنند.
در پایان تذکر باید داد از آنجایی که درخواست ویزای همراه آلمان از سوی پناهندگان به رسمیت شناخته شده طی سه ماه کاری مورد پذیرش قرار میگیرد، بسیار اهمیت دارد که در اسرع وقت مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای پیوستن فرزند یا همسر به خانواده در آلمان ارائه شود.
نحوه اخذ ویزای همراه آلمان
برای درخواست ویزای پیوست به خانواده آلمان باید از طریق سایت سفارت آلمان وقت مصاحبه تنظیم کنید و به همراه مدارک مورد نیاز برای مصاحبه حضوری به سفارت آلمان مراجعه کنید و به سوالات افسر مهاجرت مبنی بر دلایل پیوستن شما به دانشجو توضیح کامل دهید.
مدارک مورد نیاز برای ویزای همراه آلمان – سفر به نزد همسر و همراهی فرزندان
تکمیل و امضای فرم درخواست ویزای همراه.
عکس گذرنامه ای : سیاه و سفید و یا رنگی، اندازه (45×35 میلی متر)، طی 6 ماه اخیر گرفته شده باشد، با پس زمینه سفید یا خاکستری
پاسپورت معتبر: دارای امضا و همچنین یک عدد کپی بر روی کاغذ A4 از صفحات 2 و 3
گذرنامه / کارت شناسایی (Personalausweis) آلمانی و یا اقامت همسر شما در آلمان
( اصل مدرک مورد نیاز نمی باشد)
توجه داشته باشید که جهت پیوست به خانواده در ارتباط با پناهجویان مورد تایید، در روز مصاحبه علاوه بر مدارک مذکور، ارائه گواهی سازمان مهاجرین و پناهجویان آلمان (BAMF) در ارتباط با شخص پناهجوی ساکن آلمان نیز مورد نیاز است.
سند ازدواج
شناسنامه زوجین
در صورت داشتن سابقه ازدواج پیشین: حکم طلاق / گواهی فوت
گواهی مبنی بر معلومات زبان آلمانی در حد ساده (سطح A1)
تنها مدارک زبانی موسسه گوته، موسسه زبان آلمانی تهران، ÖKF، ÖSD، TestDaf و telc مورد قبول سفارت هستند.
بسته به وضعیت اقامتی همسر ساکن آلمان، امکان صرف نظر از نیاز به ارائه گواهی معلومات زبان آلمانی وجود دارد.
در صورت وجود، گواهی اعلام قبولی پناهندگی اداره اقامت در مدت سه ماه (Firstwahrende Anzeige)
گواهی بیمه درمانی مسافرتی معتبر در آلمان (زمان ارائه ویزا)
در صورتی که فرزندتان نیز شما را همراهی می کند، علاوه بر مدارک فوق، مدارک ذیل را ارائه نمایید
تکمیل و امضای فرم درخواست ویزای همراه: هردو و یا یکی از الدین که به همراه فرزند از کشور خارج می شود فرم را امضا کند.
عکس گذرنامه ای: سیاه و سفید و یا رنگی، اندازه (45×35 میلی متر)، طی 6 ماه اخیر گرفته شده باشد، با پس زمینه سفید یا خاکستری
پاسپورت معتبر: دارای امضا (برای افراد 12 سال به بالا) و همچنین یک عدد کپی بر روی کاغذ A4 از صفحات 2 و 3
کارت شناسایی (Personalausweis) آلمانی و یا اقامت همسر شما در آلمان ( مدرک مورد نیاز نمی باشد(
شناسنامه فرزندتان
گواهی بیمه درمانی مسافرتی معتبر در آلمان ( زمان ارائه ویزا(
در صورت طلاق و قصد همراه بردن فرزندی از ازدواج پیشین، حکم دادگاه و یا سند محضری یکی از والدین که کشور را ترک نمی کند مبنی بر موافقت خروج و اقامت فرزند در آلمان.
پرداخت هزینه ویزای همراه آلمان: هزینه روادید آلمان میبایست در زمان ارائه درخواست پرداخت گردد. مبلغ مربوطه می بایست به صورت نقد و حتی الامکان دقیقا به همان میزان تعیین شده پرداخت گردد. در غیر اینصورت درخواست ویزا پذیرفته نمی شود.