در رتبه بندی معتبر دانشگاهی QS برای سال 2020 در منطقه آسیا که 500 دانشگاه برتر آسیا را منتشر می کند، چین با احراز هفت جایگاه از 10 جایگاه نخست این رده بندی، سلطه بلامنازع خود در عرصه آموزش عالی قاره کهن را به رخ کشید.
10 دانشگاه برتر آسیا طبق این رتبه بندی به ترتیب عبارتند از:
از زمان تاسیس چین جدید در 70 سال پیش، چین به موفقیت عظیمی در مدرن سازی آموزش عالی خود دست یافته است. برخی از حوزه های پژوهشی پیشرفته چین در سطح جهانی نیز پیشتاز شده است.
از بین 500 دانشگاه این فهرست، چین در مجموع 165 نماینده دارد. و کشورهای هند با 101، ژاپن با 87 و کره جنوبی با 71 نماینده در جایگاه های بعدی قرار گرفته اند.
ده دانشگاه چینی در جمع 550 دانشگاه برتر آسیا از نظر شهرت دانشگاهی قرار دارند و شش دانشگاه نیز در بین 50 دانشگاه نخست از نظر شهرت از نظر کارفرمایان جای گرفته اند و دانشگاه پکینگ مشهورترین دانشگاه چین نزد کارفرمایان می باشد.
اما درخشش اصلی موسسات آموزش عالی چینی در شاخص های پژوهشی است. به طوری که 25 دانشگاه چینی در بین 50 دانشگاه برتر از نظر تعداد citation به ازای هر مقاله قرار دارند، شاخصی که تاثیر مقالات پژوهشی تولید شده را می سنجد.
رتبه بندی جهانی QS که از سال 2004 تاکنون منتشر می شود، یکی از محبوبترین منابع داده های مقایسه ای درباره عملکرد دانشگاه ها در سطح جهانی، منطقه ای و کشوری می باشد.
چنانچه کنجکاوید بیشتر درباره فرصتهای ادامه تحصیل در چین بدانید، با مشاوران موسسه توسعه علمی رویای پارسیان تماس بگیرید تا راهنمایی تان کنند.
نگارنده: سمانه سیدی