بعد از آن که شما از کالج یا دانشگاه مورد نظرتان پذیرش یا بورسیه گرفتید در کنار تهیه ویزای دانشجویی باید یک استادی پلن برای خودتان تهیه کنید؛ حالا استادی پلن چیست؟ در واقع استادی پلن نامه ای می باشد که شما در آن توضیحاتی راجع به دلایل خود برای تحصیل در خارج از کشور خودتان می دهید و برنامه تحصیلی خود و زمان تقریبی به اتمام رساندن برنامه های تحصیلی تان را ذکر می کنید.
علت نگارش استادی پلن چیست؟
نوشتن برنامه مطالعاتی یا همان استادی پلن به این دلیل است که مشخص شود هدف شما برای مهاجرت تصمیمی عجولانه و ناپخته نبوده از طرفی مشخص شدن مدتی است که درکشور مقصد اقامت خواهید داشت. برای کشور مقصد و دست اندر کاران مهاجرت مهم است اطلاعات دقیقی داشته باشند تا مطمئن شوند شما در وهله اول صرفا برای برنامه های تحصیلی اقدام به مهاجرت کرده اید و قصد بازگشت را دارید اما اگر بنا باشد شما در کشور مقصد ماندگار شوید بعد از اتمام دوره تحصیلی اقدامات مربوط به دریافت اقامت دائم را باید جداگانه انجام دهید.
سوالات استادی پلن معمولا چه چیزهایی است؟
به طور کلی سوالات استادی پلن معطوف به مدت تحصیل و برنامه های تحصیلی شما است. در زیر نمونه ای از سوالات استادی پلن را برای شما آورده ایم:
برای پاسخ به این سوال شما می بایست دلایل کافی برای تحصیل در کشور مقصد را ارائه دهید مثلا: وجود سیستم آموزشی مناسب در آن کشور یا وجود اساتید خبره در آن کشور که می توانند در حوزه فعالیت های علمی مربوطه به شما بهترین کمک را ارائه دهند.
این سوال اغلب سوالی شخصی تلقی می شود ولی در پاسخ به آن می توان به علاقه ی شخصی ،کار تخصصی تر و حرفه ای تر در آن حیطه، یافتن فرصت های شغلی مناسب تر و…اشاره کرد.
باید بتوانید برای این سوال دلایل قانع کننده بیاورید. سعی کنید برای هر دلیلی که می آورید توضیح شفافی به صورت مختصر بیان کنید مثلا اگر کمبود کار تخصصی در رشته یا پروژه های مد نظرتان در کشور خودی وجود دارد علت آن را بیان کنید و به مشکلات متعاقب اشاره کنید.
بیان صرف محدودیت های موجود کافی نیست باید بیان کنید که چه موسسات و کالج هایی در کشور خودتان وجود دارد اطلاعات مختصر هم بیان کنید تا متوجه شوند که شما بدون تحقیق راجع قابلیت های موجود در دسترس، اقدام به گرفتن پذیرش نکرده اید و در عین مطلع بودن از شرایط کشورتان در آن حیطه خاص به علت وجود برخی نقایص ترجیح تان ادامه فعالیت علمی و تحصیلی در کشور دیگر هستید. در ارائه اطلاعات راجع انواع آموزش های موجود در ایران و انواع موسسات آموزشی و سیر کار دانشگاه ها تعلل نکنید، لازم است شما نشان دهید که احاطه خوبی نسبت شرایط دارید و آگاهانه و با منطق اقدام کرده اید.
شما باید اطلاعات تحصیلی خود را با ذکر جرئیات بیان کنید. اطلاعاتی نظیر: تاریخ پایان دوره های تحصیلی، معدل هر دوره، دانشگاه یا موسسه ای که در آن مشغول به تحصیل بوده اید، آدرس و مشخصات آنان و موضوع پایان نامه یا کارهای تحقیقاتی تان.
اگر خانواده ی شما در کشور خودتان زندگی میکنند باید بیان کنید و بگویید که متاهل هستید یا مجرد و فرزند دارید یا خیر. اگر هم مشغول به کاری در کشورتان هستید که از راه دور بر آن نظارت دارید باید به آن نیز اشاره کنید.
شما باید بتوانید دور نمای کاری و تخصصی خود بعد از گذراندن دوره ی آموزشی تان را به طور شفاف بیان کنید و با مشخص کردن حیطه ی اختصاصی خود و چگونگی کاربرد آن به بهترین شکل به این سوال اساسی پاسخ دهید به طوری که خواننده قانع شود گذران این دوره فرصت های مناسبی برای شما در کشور خودتان ایجاد می کند.
نکاتی در مورد نگارش