الزامات زبانی
برای تحصیل در دانشگاه های آلمان داشتن مدرک آلمانی امری الزامی است و فرد نسبت به نوع دانشگاه نیازمند مدرک زبان آلمانی در سطح B-1 یا B-2 میباشد و افرادی که تمایل به ادامه تحصیل به زبان انگلیسی را دارند بایستی ایلتس ۶٫۵ را به دانشگاه ارائه دهند.
پذیرش کارشناسی
برای شروع تحصیل در آلمان، متقاضی باید بعد از اخذ مدرک پیش دانشگاهی و قبولی در کنکور سراسری (قبولی در کنکور دانشگاه آزاد مورد قبول نمی باشد) برای دوره کالج اقدام کند. البته برای شروع تحصیل در دوره کالج (که دو ترم است) بسته به کالج متقاضی باید حداقل تا سطح( B1یا بعضا تا سطح (B2 دانش زبان آلمانی داشته باشند. در بعضی از دانشگاه های آلمان، دانشجویان سال دوم دانشگاههای سراسری یا سال سوم دانشگاه آزاد میتوانند مستقیماٌ برای دانشگاه اقدام نمایند و احتیاجی به گذراندن دوره کالج ندارند.
همچنین جهت دریافت ویزای تحصیلی برای ورود به کالج های آلمان بایستی به سن فرد متقاضی هم توجه داشت. البته پذیرش در رشته های پزشکی ودندان پزشکی دانشگاه های المان نیز از ابتدا میسر نیست و فرد بایستی دوره کالج را بگذراند و معمولا ورود به داشگاه های پزشکی کشور آلمان با آزمون ورودی همراه است.
پذیرش تحصیلات تکمیلی
پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های آلمان مستلزم این می باشد که فرد متقاضی، فارغ التحصیل مقطع کارشناسی از دانشگاههای سراسری داخل کشور باشد. چنانچه فرد، فارغ التحصیل دانشگاه هایی چون آزاد ، پیام نور ،غیر انتفاعی و علمی کاربردی باشد بسته به نظر دانشگاه مربوطه و تصمیمی که دانشگاه در جهت اعطای پذیرش و یا رد کردن آن اتخاذ میکند، بایستی دروسی را به عنوان پیش نیاز بگذراند.
البتخ فارغ التحصیلان دانشگاههای غیر سراسری شانسی جهت دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های آلمان ندارند بلکه مدارک این افراد حتما موردد ارزیابی قرار خواهد گرفت و نسبت به رزومه تحصیلی به فرد پذیرش اعطا می شود. طول دورهmaster در کشور آلمان دو سال می باشد.
فارغ التحصیلان دوره کارشناسی دانشگاههای آزاد و سراسری (شامل دانشگاههای غیر انتفاعی و پیام نور) در صورت داشتن شرایط لازم (شاملل حداقل معدل که در اکثر دانشگاهها ۱۵ به بالا) می توانند برای دوره کارشناسی ارشد اقدام کنند. دوره کارشناسی ارشد در آلمان ۱ تا ۲ سال است. البته به متقاضیانی که شرایط لازم برای تحصیل در دوره فوق لیسانس (مانند شرط معدل مورد نظر دانشگاههای آلمان) را ندارند پیشنهاد می شود که ابتدا دوره کارشناسی بگذرانند و بعد برای دوره کارشناسی ارشد اقدام کنند.
متقاضيان تحصیل در دوره دکترا در آلمان، بعد از اخذ مدرک مقطع کارشناسی می توانند در صورت داشتن رزومه پژوهشی مناسب (مانند داشتن مقاله بین المللی، سابقه شرکت در پروژههای پژوهشی) و داشتن نمره آیتلس ۶ (بعضا ۶٫۵) به بالا، اقدام به اخذ پذیرش کنند. تحصیل در دوره دکترا در اغلب دانشگاههای آلمانبه زبان انگلیسی است. به متقاضیانی که شرایط فوق الذکر را ندارند پیشنهاد می شود که حتماٌ اول دوره فوق لیسانس بگذرانند و بعد برای دکترا اقدام کنند.
توجه برای متقاضیان تحصیل به زبان آلمانی: متقاضيانی که قصد تحصیل به زبان آلمانی را در آلمان دارند برای ورود به دانشگاه بايد مدرکTestdaf یا DSHداشته باشند. البته متقاضیانی که مدرکZD – معادل سطح B1 – را کسب کنند امکان ادامه آموزش زبان آلمانی در آلمان تا رسیدن به مدارک ذکر شده را دارند (متقاضيانی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارند احتیاجی به ارائه مدرک زبان آلمانی را نخواهند داشت).
مدارک پذیرش
ترجمه رسمی ریزنمرات دبیرستان- کارشناسی و کارشناسی ارشد (در صورت وجود)
ترجمه رسمی مدارک تحصیلی
ترجمه رسمی گواهینامه های آموزشی و حرفه ای فرد (در صورت وجود)
مدرک زبان- آیلتس یا تافل
دو توصیه نامه تحصیلی
رزومه استاندارد انگلیسی عکس دار
کپی پاسپورت